My Food Journey Of The Day: US Pizza Malaysia @ Greenland, Georgetown dan @ Summerton, Bayan Lepas

09:16

Assalamualaikum dah Hi!

Pizza, makanan Barat yang sudah tidak asing lagi bagi selera masyarakat di Malaysia. Baru-baru ini farah dan rakan-rakan telah dijemput untuk merasai sendiri jenama pizza terbaharu di Malaysia yang diberi nama US Pizza. Jemputan ini berlangsung di 2 cawangan US Pizza di Pulau Pinang iaitu yang pertama di Greenland, Georgetown dan yang kedua di Summerton, Bayan Lepas.

Bila cakap tentang pizza, sudah pasti restoran ini berkonsepkan Western tetapi ia lebih kepada pizza. Apa yang membezakan US Pizza dengan pizza-pizza yang ada di Malaysia ini?

TOPPING! Ya, US Pizza memberi pilihan kepada pelanggannya untuk memilih topping yang mereka gemari. Selain topping, di US Pizza juga membolehkan pelanggannya memilih crust pizza itu sendiri. Di US Pizza juga, dohnya dihasilkan menggunakan bahan terbaik dan bila masuk mulut, fuhhh memang cukup lembut! Itulah kelebihan yang ada pada US Pizza ni.

EVENT DI US PIZZA, GREENLAND GEORGETOWN

US Pizza cawangan Georgetown
nampak tak logo halal kat pintu masuk tu?! hahhh... so no more ragu2 ya dengan US Pizza ni!
deko US Pizza yang 'berbau' CNY! US Pizza ni!
since namanya US Pizza, maka secara tak langsung identiti United States of America tu memang tak boleh lari laa...    
pelbagai pilihan di US Pizza dan semestinya sangat menjimatkan!
rambang mata nak pilih pizza yang berkenan di hati! tapi yang paling menarik hati yang tu....
DINE IN TAKE WAY FREE DELIVERY!
nampak tak nama Anchor tu? US Pizza bekerjasama dengan jenama butter terkenal ini dalam menghasilkan pizza terbaik untuk pelanggan mereka selain memastikan mereka menjapat 100% satisfaction dalam setiap kunyahan!
Manager US Pizza sedang memberi taklimat dan kata-kata aluan
ni, hari2 makan pizza pun tak apa!
tengok gambar je dah terliur...   
'keratan rentas' pizza yang semestinya buat selera membuak-buak!
PizzBurger yang sangat besar portionnya berserta sos yang sangat sedap!
cheese meleleh yang tak tahan..
dah makan separuh baru teringat nak ambil gambar pizza yang disirami sos istimewa!
waduhhh... sedapnya minuman ni.... namanya Chocolate Milk Shake...


EVENT DI US PIZZA, SUMMERTON, BAYAN LEPAS

ni pulak cawangan ke 2 US Pizza di Bayan Lepas yang kami terjah


jangan kompius pulak ya... US Pizza bukan sahaja hidangkan pizza semata, malah ada juga menu2 lain yang semestinya sedap dan menjimatkan!


tengok tuuu... cheesenya melimpah ruah!

tengok tu! tebal kan crust pizza ni!
-buak!
Ini namanya Cheese Pretzza..sedapppp!
sebagai peminat kopi, so wajiblah farah cuba kopi US Pizza ni! sah! memang tak mengecewakan! 
Me and Mr.Tim
Burger Eating Challenge for Media/Guest




Sempena musim perayaan Tahun Baru Cina ni, apa kata bawa saudara-mara dan rakan taulan untuk berkongsi kegembiraan di UD Pizza atau berita baik lagi, bagi mereka yang tak berkesempatan untuk walk in ke restoran US Pizza ni, u all boleh je order online di www.uspizza.my dan atau telefon 1300-22-3838.

Oh ya! yang ni paling penting. US Pizza semestinya dijamin halal! So apa lagi! Jom serbu US Pizza hari ni juga!

Sebagai penutup, terima kasih yang tidak terhingga kepada US Pizza cawangan Greenland Georgetown dan Summerton, Bayan Lepas kerana sudi menjemput kami merasai pizza-pizza terhebat ini. jujur cakap, semuanya sedap-sedap belaka sampai balik rumah pun kami teringat-ingat.

Jadi, kepada kawan-kawan yang berada di sekitar kawasan Georgetown dan Bayan Lepas jangan lupa singgah tau! dan rasai sendiri keunikan dan keaslian US Pizza ini!

With Love, 
FarahFerradotcom 


You Might Also Like

6 comments

  1. sdapnya nampak piza tu..:)

    BalasPadam
  2. Terus lapar masuk sini nampak pizza pulak. Haish panas-panas ne dapat minum Chocolate Milk Shake nyaman tekak

    BalasPadam
  3. Sedap tengok pizza tu lama tak makan pizza eh nak kena g makan ni hahahahaha

    BalasPadam
  4. sedapnya pizza tu..mmg dah lama tak makan pizza

    BalasPadam
  5. perghhhh
    terliur tengok

    BalasPadam
  6. Terliur tengok crust dia tebal betul..

    Husniey follow sini #1035

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook