NIKMATI MAKANAN KOREA DI DASEO PENANG

08:05


Assalamualaikum dan  Hai,


Siapa kat sini pengemar makanan korea?? I'm sure pasti ramaiii kannn..so u all tau dak kat Penang ada satu tempat yang u all boleh singgah untuk menikmati makanan korea iaitu di Daseo, Queensbay Mall Penang.. lokasi terletak di Level 2..lot dia paling hujung sekali..naik escalator dah boleh nampak..

Okay meh i nak share pengalaman i pi try makan kat sini.. seriusss memang tak mengecewakan.. lebih-lebih lagi menu ayam cheese depa..memang sedappp yakmat..Fuh! membuka selera sangat tau..

Selain menu tu ada banyak lagi pilihan menu yang u all bole cuba..kat bawah i share gambar menu2 yang ada yer..Antara menu yang i sempat i cuba tempoh hari...

1) anchovy rice ball x 2 
2) shimson stew kimchi 
3) shimson stew seafood
4) army stew
5) cheese chicken cube Daseo sauce x 2 
6) fried chicken wings with honey mustard sauce (medium)
7) kimchi fried rice 
8) soy garlic fried rice beef
9) yuzu salmon dosirak
10) korean lunch box 
11) aglio olio spaghetti 
12) creamy spaghetti


Fyi, i nak share jugak la satu info penting yang u all patut tahu tentang tempat ni..actually, Daseo Malaysia ni pork free restaurant yer.. semua bahan mentah seperti (daging/ayam) adalah daripada local suppliers dgn status halal JAKIM..

Manakala untuk bahan-bahan masakan lain, semua dah check dan confirm no alcohol, no lard, dan seangkatan dengannya..All items are with halal cert even with the drinks syrup that they use imported from Taiwan also have JAKIM cert, only Korean items like kimchi, topokki and gochujang sauce don’t have halal cert tapi already check no alcohol and lard..cheese pun are from UK and Belgium also have halal cert..



 


 

   




So kalau hampa teringin nak try makanan Korea terbaik jangan lupa singgah dekat Daseo Malaysia (Penang) okay!  




You Might Also Like

1 comments

  1. Assalam farah ku sayaaaaammm,
    rinduuuu laaaa
    joommm laaaa food review lagiiii he3

    BalasPadam