CELEBRATE BIRTHDAY DZAQUAN IRFAN DI LEXIS SUITE PENANG, TELUK KUMBAR

16:36

Assalamualaikum dan Haiii..

Throwback lagi citer holiday yang  tertunggak yer..kali ni i sekeluarga short vacation dekat Lexis Suite Penang di Teluk Kumbar selama 2H1M.. datang bercuti sini just untuk iftar (nampak tak berapa lama kepam citer..hahahha) dan celebrate birthday Dzaquan Irfan yang ke 7 tahun..

Review tentang penginapan, i tak nak komen banyak dah, sebab masa 1st visit sebelum ni i dah pun share details selengkapnya..so kalau u all nak tahu u lebih lanjut boleh pi terjah link kat bawah yer...Enjoy!
So untuk trip kali ni, i dapat bilik sea view.. tapi i lagi suka bilik sebelum ni..walaupun bukan sea view..tapi layout bilik lebih besar dan nice.. yang ni bilik lebih besar tapi layout macam tak berapa nak cun..hehehe But overall ok jer..puas hati!



















Kami datang sini awal..so bilik belum ready..tapi tak dak hal..kami lepak jer kat Level 7 sambil layan Emir Daniyal mandi pool..selain private pool kat dalam bilik..kat sini juga ada juga open pool..tapi tak dak orang pun masa tu..semua pakat dok berendam kat bilik kot..hee




Malam tu dinner kat tepi hotel berkonsepkan outdoor la kengkonon..tapi sayangnya spoiled! bukan kerana food tak sedap..tapi kena serang dengan kekatu..huhuhu..i faham benda ni di luar jangkaan..tapi sepatutnya management kena bertindak pantas la.. letak lilin ke apa ke kat meja...sangat tak selesa okay..kita nak enjoy makan tapi dah satu kerja pulak dok kena tepis kekatu yang banyak gila dok berterbangan...lepas tu kot la management nak sejukkan hati bagi voucher ke apa ke..Hurmm nan ado! 

ralat la jugak..sebab kami ambil pakej penginapan sekali buffet.. bukan 1 bilik tau..tapi 3 bilik okay! redooo jer la..tapi dengarnya selepas isu yang jadi kat kami tu, esoknya depa tukar venue kat Roselle Coffee House..hurm untung la orang yang datang selepas kami kan...sobss..


masa ni belum diserang kekatu lagi..sebab belum gelap.. kekatu mai sebab cahaya lampu khemah kami tu..hurmmm


SKY TERRACE 
After dinner, kami naik kat Sky Terrace untuk ambik angin malam..best tau lepak kat atas ni.. sejuk dingin jer..view pun cantik sangatttt..sejuk la sikit hati pasal kes kekatu tu..hehehe.. 




HAPPY BIRTHDAY DZAQUAN IRFAN YANG KE 7 TAHUN!!!!
Settle ambik angin kembali ke bilik untuk celebrate birthday Dzaquan Ifran..tak dak meriah apa pun..just beli kek dan wish lagu birthday pun dah buat dia happy..hee



I ambik full pakej untuk trip 2H1M ni..

Harga:-
Executive Pool Suite at RM700.00nett per room per night inclusive 4 sahur and 4 dinner
Additional dinner at RM55.00nett per adult x 4 = RM220.00nett
Additional dinner at RM25.00nett per child x 1 = RM25.00nett
Additonal Premium Pool Suite at RM490.00/per room night inclusive 2 sahur






















Keesokannya check out dan kembali ke pangkal jalan..heee..adakah lepas ni akan ada trip kali 3 ke sini?? Jawapan dia pasti!!! Yayyyyy

Okay la esok i sambung citer trip lain pulak na..bye!


You Might Also Like

1 comments

Google+ Followers

Like me on Facebook